Kalastus

Vuoden 2024 kalastusreissut ovat nyt varattavissa! 
Lähde unohtumattomalle kalastusretkelle Pirkanmaalla!

Heittokalastukseen tehty vene, Finval 555 FishPro jossa Mercury XS Pro 115 moottori, Motor Guide keulamoottori ja Lowrancen luotaimet, on vuonna 2019 hankittu palvelemaan asiakkaita. 
Mukaan mahtuu kerralla 1 – 5 henkilöä. Hyvin varusteltu opasvene liikkuu trailerilla eripuolille Pirkanmaata ja länsi-rannikon kalapaikoille, kuten Naantaliin. 

Kalastusreissu voi kestää muutaman tunnin tai vaikka koko päivän. Päivän aikana voimme nauttia eväät joko rantautuen saareen tai kalastuksen lomassa veneessä. Aina ei malta rantautua kesken kalastuksen!

Suunnittelemme jokaisen retken aina 
asiakkaan toiveiden mukaisesti!

 Kalastusretket sisältävät:

 • oppaan palvelut
 • veneen polttoaineet
 • vastuuvakuutus
 • kalastusvälineet
 • tarvittaessa suojavaatetus sateen ja tuulen varalle (I-MAX kelluntapuku)
 • pelastusliivit (paukkuliivit)
 • juotavat (limsa ja vesi)
 • mahdollisen saaliin käsittelyn/fileoinnin asiakkaalle mukaan otettavaksi

Lisätilauksesta:

 • kalastonhoitomaksu (kalastusluvat), 6 € / henkilö
 • eväät ja ruokailut
 • kalan käsittelyn opastus
 • Muut aktiviteetit! Suunnitellaan villeimmätkin ideat toteutettaviksi.

Tilaa oma retkesi nyt!

Ollaan yhteyksissä, jotta saadaan teillekin ikimuistoinen ja rentouttava päivä vesistöjen ja luonnon äärellä.
Ole nopea, jotta saadaan haluamanne päivä kalenteriin!

Hinnasto

Osa hinnoista suuntaa antavia, retken hinta riippuu aina sen sisällöstä, lisätilauksista ja osallistujamäärästä. 
Kaikki hinnat sisältävät alv.

UUSI!
Pilkkiretki 40 € / henkilö

Retken hinta 40 euroa/henkilö, kesto noin 3 tuntia. Minimi henkilömäärä retkelle on 4 henkilöä. Hinta sisältää opastuksen, pilkkivälineet, toukat ja tarvittaessa lämpimän vaatetuksen. Retken aikana keitämme nokipannukahvit nuotiolla. Eli tässä on oiva mahdollisuus myös paistaa makkarat (makkarat voi tuoda itse mukanaan tai tilata meiltä erikseen). Teemme myös muut retkieväät matkaan erillisestä tilauksesta.

Myymme myös erikseen pilkkiopastuksia yksittäisille henkilöille. Ollaan yhteydessä ja katsotaan sinulle sopiva retki!


Kalastusreissu 600 €

Reissuun mahtuu max 4 henkilöä, kesto 6-8 tuntia. Kalastusveneellämme Tampereella tai lähikunnissa. Hinta on venekohtainen, lisäveneet eri tilauksesta. Voitte valita mitä kalastusmuotoja haluatte toteuttaa tai mahdollisesti testata jotain uutta. Meiltä parhaat vinkit harrastuksen pariin! Päivän aikana voimme rantautua kerran maihin/saareen jaloittelemaan ja nauttimaan eväistä tai nuotiokahveista. Teemme retkieväät matkaan erillisestä tilauksesta.


Isä – poika / kaverireissu 400 €

Reissuun mahtuu max 4 henkilöä, kesto 3 tuntia. Isä – poika reissullamme pääsette miesten kesken tutustumaan haluamiinne kalastusmuotoihin! Tämä on erinomainen vaihtoehto kalastukseen tutustumiselle ja yhteisen päivänne tekemiseksi. Retki sisältää juomat veneessä.


Tutustu kalastukseen – laiturilta tai rannalta 250 €

Reissuun mahtuu koronarajoitusten aikana max 6 henkilöä, kesto 3 tuntia. Tämä paketti sopii teille, jotka haluatte tutustua kalastukseen tai sen eri lajimuotoihin, sekä eri kalalajeihin. Harjoittelemme eri onkien, vapojen, jigien, kuvien ja muiden kalastusvälineiden käyttöä ja merkityksiä.


Venekuljetukset ja vetorengasajelu 140 € / tunti

Tähän aktiviteettiin mahtuu kerrallaan 5 henkilön porukka. Jotta kaikki pääsevät vetorenkaalla vedettäväksi, suosittelemme kestoksi esim. 2 henkilöä / 2 tuntia ja 5 henkilöä / 4 tuntia. Venekuljetukset onnistuvat ympäri Pirkanmaata. Kuljetus voi lähteä esim. haluamastanne yleisestä laiturista vaikka omalle mökillenne. Ehdotamme mielellämme kauniita reittejä teille!

Järjestämme kaikki palvelumme myös suuremmissa ja pienemmissä tapahtumamuodossa, niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Olipa sitten kyseessä yrityksen tykypäivä, polttariporukka tai muuten vain luonnon äärelle haluava kaveriporukka, me toteutamme teille ikimuistoisen hetken! 

Ole yhteydessä, niin suunnitellaan teillekin hetki
kalastuksen ja veden äärellä!

KALALAJEISTA

Ahven

Ahvenen kalastus on kivaa ja antoisaa! Saalista saadaan kaikenlaisilla kalastustavoilla. Ahven viityy parvissa ja hyvän parven löytäminen antaa usein hienon kalastuskokemuksen, vauhtia riittää! Ahven on myös yksi yleisimmistä saaliskaloistamme ja mainiota täytettä ruokapöytään oikeun käsiteltynä. Ahventa kalastetaan ympäri vuoden, mutta huippusesongit ajoittuvat kevääseen ja syksyyn.

Ahventa kalastamme:

 • jigillä
 • pilkillä
 • mato-ongella

Kuha

Kuhan liikkeitä seuraamme koko avovesikauden eri jigausmenetelmin vuoden ajasta riippuen. Kuhaa kalastamme useimmiten jigillä. Ahvenkalana kuha viihtyy myös parvissa ja voi kasvaa muutaman kilon painoiseksi. Suurimmat kuhat laskemme takaisin kestävän kalakannan turvaamiseksi. Ruokakalana kuha on tunnettu hienoimmissakin ravintoloissa.

Kuhaa kalastamme:

 • jigillä
 • pilkillä

Hauki

Hauen kalastuksen merkeissä haemme oikeat opit ja tekniikat hauen kalastukseen ja ison saaliin tavoittelemiseen! Hauki on petokala ja suosittu kohdekala ympäri vuoden. Parhaat sesonkiajat hauelle ovat kevät / alkukesä sekä syksy. Se antaa kovana taistelijana hienoja elämyksiä kalastuksen parissa! Suuret yksilöt antavatkin parhaan elämyksen juuri siiman päässä. Suurimmat yksilöt laskemme takaisin kestävän kalakannan turvaamiseksi.

Haukea kalastamme:

 • heittokalastuksella
 • jigillä

Made ja talvikalastus

Madepilkin aika on tammi-helmikuun aikaan ja oppaan kanssa pääsee nyt tutustumaan tähän hämärähommaan! Illan pimeydessä kahvit ja eväätkin maistuvat paremmalta. Varmista aina jäätilanne ennen kuin menet jäälle, varsinkin pimeän aikaan! Opastetulle retkelle lähdettäessä kaikki on otettu huomioon jo valmiiksi.

Talven kalastusretket ja vaikka pilkkikilpailu hoituu mukavammin oppaan avustuksella. Oppaan kanssa on turvallista lähteä jäälle. Pilkkimisen saloihin on mukava tutustua myös valoisan aikaan. Voimme lähteä perinteiselle pilkkiretkelle, jolla kairaamme jokaiselle oman reiän ja ryhdymme tavoittelemaan saalista. Myös tutustuminen haukikoukkuihin talviaikaan onnistuu oppaan kanssa. 

KALAN KÄSITTELY JA VALMISTUS

Tuottoisan kalastusretken jälkeen on mukavaa valmistaa oma saaliinsa itse, jotta sen saa kotiin mukaansa!

Jokainen kalastusretkemme päätteeksi käsittelemme saaliin
asiakkaalle mukaan otettavaksi.

Oppaan avulla voit opetella perkaamaan, fileeroimaan ja käsittelemään kalan valmiiksi ruokapöytään asti. Itse kalastettu saalis on aina parhaan makuinen ja se kannattaa opetella käyttämään oikein.

Kauttamme saat oppaan myös mökille, työpaikalle tai kotiin opastamaan eri kalalajien käsittelyn ja valmistamisen. Näin jatkossa herkut hoituvat omin voimin nautittavaksi. Lähes kaikkia vesiemme kaloja voidaan käyttää ruokakalana oikein käsiteltynä. 

Oppaaltamme saat aina parhaat vinkit kalan valmistukseen ja maustamiseen. Halutessasi neuvomme myös mitä tarvikkeita keittiösi kaipaa kalan oikeaoppiseen valmistukseen!

Tarvittaessa tuomme opetusmateriaalin ja kalat mukanamme.

Saavumme mielellämme myös valmistamaan erilaiset kalaherkut juhliinne tai erilaisiin tapahtumiin. 

Kalan käsittelyn opastus ja kalaruokien valmistus riippuu aina ryhmän koosta ja hankittavan kalan hinnasta.
Ollaan yhteydessä ja suunnitellaan lisää!

VESILLE JA VENEILEMÄÄN

Mitä jos haluaisin vain nauttimaan vesistöstä? 

Sehän onnistuu! Teemme myös erilaisia veneretkiä kauniista vesistöistämme nauttien. Veneretki sisältää pysähdyksen saareen tai haluamaanne kohteeseen – me ehdotamme mielellämme näitä teille. 

Retkellä voidaan nauttia eväistä nuotion äärellä, nauttia hetki auringosta ja luonnosta. Luontoretket ovat myös toteutettavissa veneilyn yhteyteen. 

Meiltä löytyy pienet järvikierrokset Tamperetta ja Siilinkaria katselemaan ja Mustalahdesta uittotunnelille. Pyhäjärvellä pääsemme vaikka Nokian kylpylälle. Pääsemme mökkilaituriin ja moniin yleisiin laitureihin. Nämä ja monia muita reittejä voit tilailla jo etukäteen!

Mukaan mahtuu yhdellä kertaa max. 5 henkilöä. 

Eläinystävät ovat tervetulleita vesille! Huomioithan, että koirille tulee asiakkaan itse ottaa pelastusliivit mukaan.

fiFinnish