Kalastus

Vuoden 2022 kalastusreissut ovat nyt varattavissa! 
Lähde unohtumattomalle kalastusretkelle Pirkanmaalla!

Heittokalastukseen tehty vene, Finval 555 Fishpro jossa Mercury XS Pro 115 moottori, Motor Guide keulamoottori ja Lowrancen luotaimet, on vuonna 2019 hankittu palvelemaan asiakkaita. 
Mukaan mahtuu kerralla 1 – 5 henkilöä. Hyvin varusteltu opasvene liikkuu trailerilla eripuolille Pirkanmaata ja länsi-rannikon kalapaikoille. 

Järvelle lähdemme myös esteettömällä Tracker Bass Buggy kalastuslautallamme, Laguuni Lossilla. Mukaan mahtuu 1-6 henkilöä, joten kaveriporukat ja muut ryhmät mahtuvat mukavasti samaan lauttaan.

Kalastusreissu voi kestää muutaman tunnin tai vaikka koko päivän. Päivän aikana voimme nauttia eväät joko rantautuen saareen tai kalastuksen lomassa veneessä. Aina ei malta rantautua kesken kalastuksen!

Suunnittelemme jokaisen retken aina asiakkaan toiveiden mukaisesti!

 Kalastusretket sisältävät:

 • oppaan palvelut
 • veneen tai/ja kalastuslautan  polttoaineet
 • vastuuvakuutus
 • kalastusvälineet
 • tarvittaessa suojavaatetus sateen ja tuulen varalle (I-MAX kelluntapuku)
 • turvallisuusvälineen
 • juotavat (limsa ja vesi)
 • mahdollisen saaliin käsittelyn asiakkaalle mukaan otettavaksi

Lisätilauksesta:

 • kalastonhoitomaksu (kalastusluvat), 6 € / henkilö
 • eväät ja ruokailut
 • kalan käsittelyn opastus
 • Muut aktiviteetit! Suunnitellaan villeimmätkin ideat toteutettaviksi.

Tilaa oma retkesi nyt!

Ollaan yhteyksissä, jotta saadaan teillekin ikimuistoinen ja rentouttava päivä vesistöjen ja luonnon äärellä.
Ole nopea, jotta saadaan haluamanne päivä kalenteriin!

Hinnasto

Osa hinnoista suuntaa antavia, retken hinta riippuu aina sen sisällöstä, lisätilauksista ja osallistujamäärästä. 
Kaikki hinnat sisältävät alv.

UUSI!
Pilkkiretki 160 €

Retken hinta 1-3 henkilölle on 160 euroa, lisähenkilö 40 euroa/henkilö, retken kesto 3 tuntia. Hinta sisältää opastuksen, pilkkivälineet, toukat ja tarvittaessa lämpimän vaatetuksen. Teemme myös retkieväät matkaan erillisestä tilauksesta.


Kalastusreissu 600 €

Reissuun mahtuu max 4 henkilöä, kesto 6-8 tuntia. Kalastusveneellämme Tampereella tai lähikunnissa. Hinta on venekohtainen, lisäveneet eri tilauksesta. Voitte valita mitä kalastusmuotoja haluatte toteuttaa tai mahdollisesti testata jotain uutta. Meiltä parhaat vinkit harrastuksen pariin!


Isä – poika / kaverireissu 400 €

Reissuun mahtuu max 4 henkilöä, kesto 3 tuntia. Isä – poika reissullamme pääsette miesten kesken tutustumaan haluamiinne kalastusmuotoihin! Tämä on erinomainen vaihtoehto kalastukseen tutustumiselle ja yhteisen päivänne tekemiseksi. Retki sisältää juomat veneessä.


Tutustu kalastukseen – laiturilta tai rannalta 250 €

Reissuun mahtuu koronarajoitusten aikana max 6 henkilöä, kesto 3 tuntia. Tämä paketti sopii teille, jotka haluatte tutustua kalastukseen tai sen eri lajimuotoihin, sekä eri kalalajeihin. Harjoittelemme eri onkien, vapojen, jigien, kuvien ja muiden kalastusvälineiden käyttöä ja merkityksiä.


Venekuljetukset ja vetorengasajelu 120 € / tunti

Tähän aktiviteettiin mahtuu kerrallaan 5 henkilön porukka. Jotta kaikki pääsevät vetorenkaalla vedettäväksi, suosittelemme kestoksi esim. 2 henkilöä / 2 tuntia ja 5 henkilöä / 4 tuntia. Venekuljetukset onnistuvat ympäri Pirkanmaata. Kuljetus voi lähteä esim. haluamastanne yleisestä laiturista vaikka omalle mökillenne. Ehdotamme mielellämme kauniita reittejä teille!

Järjestämme kaikki palvelumme koronarajoitusten päätyttyä myös suuremmissa ja pienemmissä tapahtumamuodossa, niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Olipa sitten kyseessä yrityksen tykypäivä, polttariporukka tai muuten vain luonnon äärelle haluava kaveriporukka, me toteutamme teille ikimuistoisen hetken! 

Ole yhteydessä, niin suunnitellaan teillekin mieletön hetki kalastuksen ja veden äärellä!

KALALAJEISTA

Ahven

Ahvenen kalastus on kivaa ja antoisaa! Saalista saadaan kaikenlaisilla kalastustavoilla. Ahven viityy parvissa ja hyvän parven löytäminen antaa usein hienon kalastuskokemuksen, vauhtia riittää! Ahven on myös yksi yleisimmistä saaliskaloistamme ja mainiota täytettä ruokapöytään oikeun käsiteltynä. Ahventa kalastetaan ympäri vuoden.

Ahventa kalastamme:

 • jigillä
 • uistelemalla
 • pilkillä
 • mato-ongella

Kuha

Kuhan liikkeitä seuraamme koko avovesikauden eri jigausmenetelmin vuoden ajasta riippuen. Kuhaa kalastamme useimmiten jigillä, tosin kesäiltaisin ja -öisin myös uistelemalla heinä-elokuussa. Ahvenkalana kuha viihtyy myös parvissa ja voi kasvaa muutaman kilon painoiseksi. Suurimmat kuhat laskemme takaisin kestävän kalakannan turvaamiseksi. Ruokakalana kuha on tunnettu hienoimmissakin ravintoloissa.

Kuhaa kalastamme:

 • jigillä
 • uistelemalla

Hauki

Hauen kalastuksen merkeissä haemme oikeat opit ja tekniikat hauen kalastukseen ja ison saaliin tavoittelemiseen! Hauki on petokala ja suosittu kohdekala ympäri vuoden. Se antaa kovana taistelijana hienoja elämyksiä kalastuksen parissa! Suuret yksilöt antavatkin parhaan elämyksen juuri siiman päässä. Suurimmat yksilöt laskemme takaisin kestävän kalakannan turvaamiseksi.

Haukea kalastamme:

 • heittokalastuksella
 • uistelemalla
 • jigillä

Made ja talvikalastus

Madepilkin aika on tammi-helmikuun aikaan ja oppaan kanssa pääsee nyt tutustumaan tähän hämärähommaan! Illan pimeydessä kahvit ja eväätkin maistuvat paremmalta. Varmista aina jäätilanne ennen kuin menet jäälle, varsinkin pimeän aikaan! Opastetulle retkelle lähdettäessä kaikki on otettu huomioon jo valmiiksi.

Talven kalastusretket ja vaikka pilkkikilpailu hoituu mukavammin oppaan avustuksella. Oppaan kanssa on turvallista lähteä jäälle. Pilkkimisen saloihin on mukava tutustua myös valoisan aikaan. Voimme lähteä perinteiselle pilkkiretkelle, jolla kairaamme jokaiselle oman reiän ja ryhdymme tavoittelemaan saalista. Myös tutustuminen haukikoukkuihin talviaikaan onnistuu oppaan kanssa. 

KALAN KÄSITTELY JA VALMISTUS

Tuottoisan kalastusretken jälkeen on mukavaa valmistaa oma saaliinsa itse, jotta sen saa kotiin mukaansa!

Jokainen kalastusretkemme päätteeksi käsittelemme saaliin asiakkaalle mukaan otettavaksi.

Oppaan avulla voit opetella perkaamaan, fileeroimaan ja käsittelemään kalan valmiiksi ruokapöytään asti. Itse kalastettu saalis on aina parhaan makuinen ja se kannattaa opetella käyttämään oikein.

Kauttamme saat oppaan myös mökille, työpaikalle tai kotiin opastamaan eri kalalajien käsittelyn ja valmistamisen. Näin jatkossa herkut hoituvat omin voimin nautittavaksi. Lähes kaikkia vesiemme kaloja voidaan käyttää ruokakalana oikein käsiteltynä. 

Oppaaltamme saat aina parhaat vinkit kalan valmistukseen ja maustamiseen. Halutessasi neuvomme myös mitä tarvikkeita keittiösi kaipaa kalan oikeaoppiseen valmistukseen!

Tarvittaessa tuomme opetusmateriaalin ja kalat mukanamme.

Saavumme mielellämme myös valmistamaan erilaiset kalaherkut juhliinne tai erilaisiin tapahtumiin. 

Kalan käsittelyn opastus ja kalaruokien valmistus riippuu aina ryhmän koosta ja hankittavan kalan hinnasta.
Ollaan yhteydessä ja suunnitellaan lisää!

VESILLE JA VENEILEMÄÄN

Mitä jos haluaisin vain nauttimaan vesistöstä? 

Sehän onnistuu! Teemme myös erilaisia vene- ja lauttaretkiä kauniista vesistöistämme nauttien. Veneretki sisältää pysähdyksen saareen tai haluamaanne kohteeseen – me ehdotamme mielellämme näitä teille. 

Aloitamme myös rengasvedon 2021! Rengasveto ja vauhdikkaampi meno veneen kanssa sopii erinomaiseksi ohjelmaosioksi vaikka kaveriporukan kesäpäivän viettoon.

Retkellä voidaan nauttia eväistä nuotion äärellä, nauttia hetki auringosta ja luonnosta, tai vaikka pulahtaa uimaan lautasta. Luontoretket ovat myös toteutettavissa veneilyn yhteyteen tietyillä paikkakunnilla. 

Avovesikaudella lauttailemme Tampereen keskustan tuntumassa, Näsijärvellä ja Pyhäjärvellä. Molemmilla järvillä on esteetön laituri, josta kaikki pääsevät mukaan!

Meiltä löytyy pienet järvikierrokset Tamperetta ja Siilinkaria katselemaan ja Mustalahdesta uittotunnelille. Pyhäjärvellä pääsemme vaikka Nokian kylpylälle. Pääsemme mökkilaituriin ja moniin yleisiin laitureihin. Nämä ja monia muita reittejä voit tilailla jo etukäteen!

Mukaan mahtuu yhdellä kertaa max. 6 henkilöä. Myös polkupyörät, rollaattorit, lastenvaunut ja kaikenlaiset apuvälineet mahtuvat kyytiin. Eläinystävät ovat tervetulleita vesille! Huomioithan, että koirille tulee asiakkaan itse ottaa pelastusliivit mukaan.