Luontoretket

Lähde kanssamme erilaisille retkille pitkin Pirkanmaata! Voit ehdottaa meille aluetta, johon haluaisit tutustua tai valita jostain ehdottamistamme paikoista.

 • Nokialla
 • Hämeenkyrössä
 • Intianlahden muinaisuomassa
 • Ruutanan luonnonsuojelualueella
 • Seitsemisen kansallispuistossa
 • Helvetinjärven kansallispuistossa

Tampereen keskustasta pääsemme kätevästi

 • Kauppiin
 • Kintulammin luonnonsuojelualueelle
 • Niihamaan

Ja moniin muihin paikoihin, johon haluaisit tutustua!

Tarjoamme kävelyretkiä ympäri vuoden. Luonnossa kulkeminen on turvallista oppaan kanssa. Oppaamme myös opastaa luonnosta retken aikana.

Perinteiselle retkelle mahtuu mukaan 1-20 henkilöä. Isompien ryhmien retket saamme suunniteltua yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. 

Retken pituus vaihtelee kohteen mukaan. Opastettujen retkien hinnat vaihtelevat kohteen ja keston mukaan. 

UUTTA!

Luontoretki Luodonsaareen Nokialle

Hinnasto
– Retken aloitus Nokialta, Kylpylähotelli Edenin ranta,
hinta 300 €, kesto 4 tuntia matkoineen
– Retken aloitus Tampereelta, Ratinan suvanto,
hinta 400 €, kesto 5 tuntia matkoineen

Reissuun mahtuu mukaan 1-5 henkilöä. Matkaamme vesiteitse Nokialle Luodonsaareen luontoretkelle. Venematkan jälkeen tutustumme Luodonsaarella sijaitsevaan luontopolkuun ja tutustumme luonnonsuojelualueen luontoon tarkemmin eräoppaan kanssa. Nautimme retken aikana saaressa nuotiolla valmistettavan keittolounaan ja nokipannukahvit.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Ehdotamme mielellämme teille sopivaa kohdetta ja retkikokonaisuutta!

Järjestämme kaikki palvelumme myös suuremmissa ja pienemmissä tapahtumamuodossa, niin ykstyishenkilöille kuin yrityksillekin. Olipa sitten kyseessä yrityksen tykypäivä, polttariporukka tai muuten vain luonnon äärelle haluava kaveriporukka, me toteutamme teille ikimuistoisen hetken! 

NUOTIORUOKAILUT

Opastetuille retkille toteutamme myös nuotioruokailut tai eväät koko porukalle. Saatte halutessanne mukaan eväät, jotka sisältävät esim. leivän tai nuotiomakkaran, veden tai mehun, nokipannukahveet tai termoskahvit. Vaahtokarkkien paistaminen on aina mukavaa puuhaa vaikka perheen pienimpien kanssa. 

Tilauksesta toteutamme myös:

 • keitot
 • räiskäleet
 • tikkupullat
 • muut ruuat avotulella valmistettuna

Nuotioruokailut ja avotulen teko on aina riippuvainen olosuhteista, kuten metsäpalovaara, myrsky tai kova sade. Useissa retkikohteissa on kuitenkin mahdollisuus toteuttaa kaikki turvallisesti niille varatuilla paikoilla.

Saavumme mielellämme myös valmistamaan erilaiset kala- ja nuorioherkut juhliinne tai tapahtumiin. 

Ollaan yhteydessä ja suunnitellaan lisää!

MAJOITUS

Saavutko pidemmältä tai haluaisit muuten viettää retken yhteydessä rentouttavan loman metsän läheisyydessä tai maalaismaisemissa? 

Majoitusta ja palveluita Seitsemisessä ja sen lähialueilla tarjoaa yhteistyökumppanimme Seitsemisen torpat. Molemmista paikoista on hyvä lähteä tutustumaan kansallispuistoon joko omin neuvoin tai oppaan kanssa.

Nokialla majoitusta tarjoaa Knuutilan kartano, josta käsin voi tutustua Nokian luontoon, esim. Muinaiseen jokiuomaan tai Ruutanan suojelualueeseen.

Muotiaisten lomamökit ovat tarjonneet mukavia lomahetkiä jo vuosikaudet. Uudet villat nostavat Suomalaisen mökkiloman uuteen ulottuvuuteen luksustason varusteineen. Huvilat sijaitsevat kahdessa eri paikassa Ylöjärvellä, Viljakkalassa ja Karhella.

TELTTASAUNA

Telttasauna on piristävä vaihtoehto luontoretkien tai ruokailun lisäksi. 

Telttasaunan vuokraus onnistuu kauttamme erilaisiin tilaisuuksiin ja saamme sisällytettyä sen kaikkiin retkiimme/tapahtumiimme. Teltan kokoaminen, purku ja lämmitys kuuluvat hintaan.

Telttasaunoja on vuokrattavana kahta eri kokoa:

 • pieni telttasauna, max. 6 henkilöä
 • iso telttasauna, max. 12 henkilöä

Telttasauna tarjoaa kävijöille pehmeät ja hyvät löylyt!  

Varaa oma retkipäiväsi nyt,
ennen kuin kalenteri on liian täynnä!

fiFinnish